Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دبیرخانه گفتمان قرآنی با هدف گفتمان‌سازی فرهنگ قرآنی در دانشگاه‌ها و طرح تشکیل اتحادیه کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های سراسر کشور، ظرفیت‌ و توانمندی‌های کانون‌ها را بررسی می‌کند و در این راستا فعالیت‌های شاخص بیش از چهل کانون دانشجویی قرآن و عترت را از سراسر کشور با اولویت مراکز استان‌ها که طی یک سال اخیر انجام شده، جمع‌آوری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایکنا در آستانه سال تحصیلی جدید دانشجویی، ضمن پیگیری جمع‌آوری این اطلاعات، در یک سلسله گزارش به تحلیل عملکرد کانون‌های فعال می‌پردازد که در اولین گزارش به بررسی فعالیت کانون‌های دانشگاه ارومیه، پردیس منابع طبیعی کرج، ایلام، بوشهر، شهرکرد و شیراز پرداخت.
در این گزارش فعالیت دانشگاه‌های محقق اردبیلی، فردوسی مشهد، جامع گلستان، سیستان و بلوچستان، الزهرا(س) و امام صادق(ع) تهران مورد بررسی قرار گرفت و سعی شد با دبیران این کانون‌ها، گفت‌وگویی ترتیب داده شود.

دانشگاه محقق اردبیلی
کانون قرآن و عترت دانشگاه محقق اردبیلی، یکی از کانون‌های فعال دانشگاهی در سال تحصیلی اخیر بوده است که فعالان این کانون در سی و دومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان، رتبه‌های ممتازی کسب کردند.
برگزاری کلاس‌های آموزشی، برگزاری مسابقات قرآن دانشگاه، انتشار ماه نامه «برهان» و اکران فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» از جمله فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی این کانون بوده است.
این کانون همچنین به مناسبت ماه مبارک رمضان، برنامه‌ای با عنوان «شبی با قرآن» در دانشگاه برگزار کرده که سخنران آن، آیت الله عاملی، نماینده ولی فقیه در استان اردبیل بوده است و گروه تواشیح «مشکات» متشکل از فارغ‌التحصیلان دانشگاه محقق اردبیلی در آن اجرای برنامه داشته‌اند.
بهزاد زارع، دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه محقق اردبیلی در گفت‌وگو با ایکنا گفت: برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن کریم از برنامه‌های ثابت هرساله ما است که در سال تحصیلی گذشته نیز کلاس‌های آموزشی قرائت، ترتیل و حفظ با تدریس قاریان ممتاز استان همچون رضا محمدپور برگزار شد.
وی همچنین در مورد سی و دومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان که چند هفته قبل در گرگان برگزار شد، گفت: چهار دانشجویی که بحمدالله توانستند افتخارآفرینی و رتبه‌های برتر جشنواره را در رشته‌های مختلف کسب کنند، از فعالان کانون قرآن و عترت دانشگاه هستند که یکی از آن‌ها، محمد معافی، حافظ کل قرآن کریم و مدرس کلاس‌های آموزش حفظ این کانون بوده است.

فعالیت‌های شاخص دانشگاه محقق اردبیلی

از مهر 95

برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن، برگزاری مسابقات قرآن دانشگاه، بهره‌گیری از سخنرانان قرآنی، اکران فیلم با رویکرد فرهنگی


دانشگاه امام صادق(ع)

کانون قرآن و عترت دانشگاه امام صادق(ع) تهران که با عنوان دارالقرآن در این دانشگاه فعالیت می‌کند، برنامه‌های پرحجم و متنوعی در سال تحصیلی اخیر برگزار کرده است.
تلاوت روزانه قرآن کریم پس از نماز ظهر و عصر، محفل هفتگی انس با قرآن، برگزاری دو محفل بزرگ قرآنی با تلاوت قاریان بین‌المللی همچون حمیدرضا احمدی وفا، برگزاری زیارت عاشورا، دعای کمیل و دعای ندبه در مسجد دانشگاه، تشکیل حلقه‌های حفظ قرآن کریم و برپایی کلاس‌های آموزش قرآن کریم با تدریس قاری پیشکسوت و داور بین‌المللی، حسن ربیعیان از برنامه‌های اجرا شده توسط این کانون بوده است.
همچنین کلاس‌های شرح نهج‌البلاغه با رویکرد معارفی و عترتی با تدریس استادان: لاجوردی و عزیزی، دو روز در هفته برگزار شده است.


فعالیت‌های شاخص دانشگاه امام صادق(ع) از مهر 95

تلاوت روزانه قرآن کریم، محفل هفتگی انس با قرآن، برگزاری دو محفل بزرگ قرآنی، برپایی مراسم هفتگی زیارت عاشورا، دعای کمیل و دعای ندبه، تشکیل حلقه‌های حفظ قرآن، برگزاری جلسات آموزش قرآن، برگزاری کلاس‌های شرح نهج‌البلاغه


دانشگاه جامع گلستان
کانون قرآن و عترت دانشگاه جامع گلستان در سال تحصیلی گذشته اقداماتی همچون تهیه بسته فرهنگی برای دانشجویان جدیدالورود برای شناخت کانون، ساخت ماکت ضریح امام حسین(ع) برای ماه محرم، نشست قرآنی با حضور محمدحسین طباطبایی، برگزاری مسابقه حفظ سوره فجر برای دهه فجر و برنامه سلسه‌وار با عنوان آتش و یاس با درون‌مایه جایگاه زن در اسلام، انجام داده است.
مبارکه کلایی، دبیر سابق کانون قرآن و عترت این دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا گفت: در دوره گذشته کانون قرآن دانشگاه، کلاس آموزش قرآن کریم نیز با تدریس قاری ممتاز استان، عبدالمجید یازرلو برگزار و کانال قرآنی ویژه کانون در فضای مجازی ایجاد شده است.

فعالیت‌های شاخص دانشگاه جامع گلستان از مهر 95

برگزاری کلاس آموزشی، تهیه بسته فرهنگی برای دانشجویان جدیدالورود برای شناخت کانون، ساخت ماکت ضریح امام حسین(ع) برای ماه محرم، نشست با نابغه قرانی آقای طباطبایی، مسابقه حفظ سوره فجر برای دهه فجر، مراسم سلسله‌وار با عنوان آتش و یاس و با درون‌مایه جایگاه زن در اسلام


دانشگاه سیستان و بلوچستان
کانون قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان یکی از کانون‌های فعال دانشگاهی در سال تحصیلی گذشته بوده است.
برگزاری برنامه‌هایی همچون کلاس‌های آموزش قرآن کریم با حضور قاریان ممتاز استان سیستان و بلوچستان همچون مهدی مهدوی‌پناه، مهدی قربانزاده، حسین ایمانیان، حسین غلامپور و...، برپایی مسابقات قرآن کریم، جزءخوانی در ماه مبارک رمضان، راه‌اندازی تابلوی اعلانات و ایجاد کانال اطلاع‌رسانی کانون قرآن در فضای مجازی و انتشار نشریه «بنیان مرصوص» به شکل گاهنامه از اقدامات موفق این کانون بوده است.
علی جوادزاده، دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با ایکنا گفت: برنامه ما شناسایی همه قرآنیان دانشگاه بود که با موفقیت انجام شد، اما برای استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ها در برنامه‌ها باید برنامه‌ریزی و تلاش خود را بیشتر کنیم.
وی افزود: همچنین در یک سال گذشته سعی کرده‌ایم با محور قرار دادن قرآن کریم و مشورت گرفتن از افراد مختلف دانشگاهی برنامه‌های کانون قرآن و عترت دانشگاه را وسعت و تنوع بدهیم.

فعالیت‌های شاخص دانشگاه سیستان و بلوچستان ازمهر 95

تشکیل کلاس های قرآنی، فعالیت در کانال قرآنی در فضای مجازی، فعال کردن برد کانون قرآن در دانشگاه، ایجاد فضای کتابخوانی در کانون قرآن و امانت دادن کتاب برای مطالعه دانشجویان، برگزاری مسابقات قرآنی، پخش کلیپ‌های قرآنی، انتشار نشریه «بنیان مرصوص»



دانشگاه فردوسی مشهد
کانون قرآن و عترت دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی گذشته در کنار برگزاری برنامه‌هایی همچون کرسی تلاوت، کارگاه‌های تخصصی آموزشی با رویکرد صداسازی و با حضور استاد بیژنی، مسابقات قرآن دانشگاه و نمایشگاه قرآنی، اقدام به ایجاد یک بستر جدید قرآنی برای فعالیت‌های دانشجویان کرده است که می‌تواند الگوی بسیار خوبی برای سایر دانشگاه‌های کشور باشد.
در این مورد، مسعود محمد‌زاده، دبیر سابق کانون قرآن و عترت دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌وگو با ایکنا گفت: با هماهنگی و نامه‌نگاری‌هایی که با امور عمومی دانشکده‌ها انجام شد، توانستیم سالن آمفی تئاتر تمام دانشکده‌ها و نمازخانه خوابگاه‌ها را به تمرین دانشجویان قرآنی اختصاص دهیم به این صورت که در همه ساعات و همه روزها به جز ساعاتی که قرار است در آن سالن‌ها برنامه‌ای برگزار شود، دانشجویان قرآنی با تشکیل حلقه‌هایی به تمرین تلاوت، منافسه و هم‌خوانی می‌پردازند.

فعالیت‎های شاخص دانشگاه فردوسی مشهد از مهر 95

ارتباط گیری با مراکز قرآنی مشهد، برپایی کرسی تلاوت (شبی با قرآن)، کارگاه‌های تخصصی قرآن با رویکرد صداسازی، برگزاری مسابقات قرآنی، برپایی نمایشگاه قرآنی، ایجاد شبکه های اجتماعی قرآنی



دانشگاه الزهرا(س)
کانون قرآن و عترت دانشگاه الزهرا(س) تهران هم در سال تحصیلی گذشته برنامه‌های متنوعی برگزار کرده است.
نجمه صادق کوهستانی، دبیر سابق این کانون در گفت‌وگو با ایکنا گفت: برگزاری کلاس آموزشی تجوید، حفظ قرآن، تواشیح، کرسی تلاوت با حضور قاریان خانم و آقا و مسابقه حفظ زیارت عاشورا از برنامه‌های برگزار شده در این دانشگاه بوده است.

فعالیت‌‎های شاخص دانشگاه الزهرا(س) از مهر 95

برگزاری کلاس آموزشی تجوید و حفظ و تواشیح، برپایی کرسی تلاوت با حضور قاریان خانم و آقا، مسابقه حفظ زیارت عاشورا


ادامه دارد ...

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۶۶ ختم قرآن به نیت شهدای قوچان انجام خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام علیرضا هراتی مطلق ظهر دوشنبه در حاشیه برگزاری نشست شورای سیاست‌گذاری کنگره ملی یک هزار و ۶۶ شهید قوچان در سالن فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: یکی از اقدامات برنامه‌ریزی‌شده برای کنگره ملی یک هزار و ۶۶ شهید این شهرستان برگزاری جلسات ختم قرآن است که یک هزار و ۶۶ ختم قرآن به نیت شهدای قوچان انجام خواهد شد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره ملی یک هزار و ۶۶ شهید شهرستان قوچان افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، کنگره ملی شهدا در قوچان برای سال جاری در نظر گرفته‌شده است که باید پایه‌های مردمی بودن آن حفظ شود.

وی بابیان اینکه دستگاه‌های اجرایی نیز باید وظایف محوله در حوزه کنگره ملی شهدا را به‌درستی انجام دهند، گفت: اداراتی همچون جهاد کشاورزی باید نسبت به برگزاری یادواره شهدا به نام شهدای اداری خود اقدام کنند و با چاپ و نصب تصاویر شهدا و قرار دادن آن در منظر عمومی، ادارات خود را منقش و مزین به تصاویر شهدا کنند.

هراتی مطلق با اشاره به نقش رزمندگان این شهرستان در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، بیان کرد: مصاحبه با رزمندگان قوچانی فعال در دوران دفاع مقدس در دستور کار قرار دارد که تاکنون ۲۸ نفر از رزمندگان مؤثر این شهرستان به بیان خاطرات و ناگفتنی‌های دوران هشت سال جنگ تحمیلی پرداختند.

امام جمعه قوچان با یادآوری این موضوع که یکی از اقدامات برنامه‌ریزی‌شده در قالب کنگره یک هزار و ۶۶ شهید این شهرستان برگزاری جلسات ختم قرآن به نیت شهدا و فرستادن ثواب آن به روح پاک و مطهر آنان است، تصریح کرد: علاوه بر این، برخی گروه‌های جهادی و مساجد قوچان در شب‌های جمعه اقدام به پخت غذا می‌کنند که پیگیری‌هایی در حال انجام است که یک هزار و ۶۶ پخت در مساجد هم به نیت شهدا انجام شود.

وی تأکید کرد: هر برنامه‌ای تحت عنوان گرامیداشت یاد و خاطره شهدا یا برنامه‌های فرهنگی و… در این حوزه باید به تصویب شورای سیاست‌گذاری کنگره ملی یک هزار و ۶۶ شهید این شهرستان برسد چون تمام این برنامه‌ها دارای یک دستورالعمل ملی است.

هراتی مطلق با اشاره به گلایه برخی از خانواده‌های معظم شهدا مبنی بر درج نام برخی خیابان‌ها و معابر در این شهرستان به‌ویژه خیابان‌های جدید، به نام شهدا، بیان کرد: برای دیدار با خانواده معظم شهدا و تکریم آنان نیز حتماً با بنیاد شهید هماهنگی انجام شود تا بتوان دیدار همه خانواده‌ها رفت.

کد خبر 6098528

دیگر خبرها

  • برنامه برگزاری کنگره‌ اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای 
  • فعالیت‌های قرآنی دانشجویی به ۱۰ برابر هم برسد کافی نیست
  • رونق فعالیت های فرهنگی اردبیل با محوریت کانون های مساجد
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • رویکرد تربیتی در برنامه‌های تابستانی کانون‌های مساجد اردبیل
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • ۱۰۶۶ ختم قرآن به نیت شهدای قوچان انجام خواهد شد
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج